http://migwelder.rajce.idnes.cz/Rebel/
Zatím pouze ladím tisk samotný a tisknu pouze detaily k tiskárně. Aktuálně kreslím držák SmartLCD, který zde pak zveřejním, aby jej mohli využít i další zájemci.
Tisknu na 3Df filament (jak vidno) a zatím nic moc. S teplotami jsem musel jít až na 275/115 °C. Jinak nejsem schopný vytisknout první vrstvu - nedrží. Rychlost první vrstva 17, další pak 50. Používal jsem kapton samotný. Teď mám kapton potřený lepidlem PVA a je to lepší, ale ne ideální. CURA bohužel neumí nastavit tisk BRIMU jako slic3r. Takže zkusím ještě tisk na ABS juice nebo změním slicer.
Pokud je zde někdo, kdo tiskne se slic3rem a na stejný materiál, byl bych rád, kdyby uvedl (např. sshoty) nastavení ve slic3ru.
Jinak mám dotaz. Když se tiskne první vrstva, v mém případě 0,2 mm. Má být tryska nad podložkou přesně oněch 0,2 mm? Tzn. při homeZ se tryska dotýká desky? Nebo má být o výšku listu papíru výš, což odpovídá cca 0,1mm - v mém případě tedy 0,3 mm.
Dále se mi podařilo částečně pohřbít Arduino díky propojení + a - pro jeden endstop. Nefunguje mi teď měnič z 12V na 5V 3,3V. Takže sice mám smartLCD s SD slotem, ale bez napájení z usb slotu kompu nejde ze samotné karty tisknout, takže je vlastně na nic
 . Už jsem objednal z TME potřebné věci - FET s integrovanou diodou, operák a ještě jeden integráč. Tak uvidím, jestli se mi povede oprava, pokud ne a Arduino úplně neumrtvím, tak to vidím na 7805 nabastlenej na desku
. Už jsem objednal z TME potřebné věci - FET s integrovanou diodou, operák a ještě jeden integráč. Tak uvidím, jestli se mi povede oprava, pokud ne a Arduino úplně neumrtvím, tak to vidím na 7805 nabastlenej na desku  .
.

Velke objekty poriadne bez toho aby ti nepraskali vytlacis len veeelmi tazko ak vobec. Pouzival som teplotu prvej vrstvy 245 a potom tlac pri 235-240 (podla rychlosti) Maximalna rychlost aby ti to ako tak drzalo je do 80mm/s ale to je ozaj maximum. Teplotu stolika som mal prvu vrstvu na 120 a potom na 115...neskor som spravil vyborny ABS juice, s ktorym som mohol mat tuto podlozku maximalne na 107 stupnoch inak som si znicil kapton pri odlepovani dielu.
 Velke objekty poriadne bez toho aby ti nepraskali vytlacis len veeelmi tazko ak vobec. Pouzival som teplotu prvej vrstvy 245 a potom tlac pri 235-240 (podla rychlosti) Maximalna rychlost aby ti to ako tak drzalo je do 80mm/s ale to je ozaj maximum. Teplotu stolika som mal prvu vrstvu na 120 a potom na 115...neskor som spravil vyborny ABS juice, s ktorym som mohol mat tuto podlozku maximalne na 107 stupnoch inak som si znicil kapton pri odlepovani dielu.